5a edició Premis DOP Catalanes d’Oli

5a edició Premis DOP Catalanes d’Oli

La consellera d’Agricultura presidirà el lliurament dels guardons que atorguen les denominacions d’origen d’oli Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà

13 novembre 2018. Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya lliuraran, el pròxim dijous 15 de novembre, els guardons de la 5a edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, presidirà l’acte que impulsen les denominacions Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà.

Els Premis DOP Catalanes d’Oli distingeixen a professionals, investigadors, xefs i institucions que destaquen en la tasca de difusió de l’oli d’oliva. En concret, els reconeixements contemplen tres categories: preservació del territori, comunicació i difusió de la gastronomia i investigació.

En finalitzar l’acte de lliurament de guardons, es durà a terme un maridatge musical dels olis DOP i productes amb denominació d’origen i amb indicació geogràfica protegida de la mà de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que interpretaran la cançó “Pregunteu-li a l’olivera”.

A Catalunya, hi ha 5 denominacions d’origen d’oli: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Aglutinen 92 empreses (majoritàriament, cooperatives oleícoles) i 17.200 productors. Sota el paraigües de les DOP, es conreen 45.000 hectàrees d’olivera i s’elaboren unes 12.000 tones anuals d’oli certificat.

Més informació

 

Sr. Jaume Roé, president DOP Oli de Baix Ebre – Montsià  |  629 183 623  –  977 581 212

ACTE:   5a edició Premis DOP Catalanes d’Oli

DATA:   Dijous 15 novembre

HORA:  Atenció a premsa – 18.15 h    |    Lliurament premis – 18.30 h a 20.30 h

LLOC:   Centre Cívic de Ferreries    (Pl. de Montclús, 1 – TORTOSA)