Els olis de la DOP Terra Alta, premiats a la Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova

Els olis de la DOP Terra Alta, premiats a la Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova

La categoria de Petits Productors del 18è Concurs d’Olis de la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) de Móra la Nova ha reconegut la producció terraltina. En el cas dels olis afruitats verds amargs, el primer premi ha recaigut en la mostra presentada per l’empresa Rius d’Or de la Fatarella, mentre que la d’Az-Azeytun de Batea n’ha quedat finalista. En els premis atorgats als olis afruitats verds dolços de la mateixa categoria, el primer premi ha sigut per a la mostra d’Az-Azeytun de Batea mentre la de Cal Brisda de la Torre de l’Espanyol n’ha resultat finalista. En l’àmbit dels olis afruitats madurs, el primer premi ha estat per a Mas Beturià de Batea i Les Àrgoles de Miravet n’ha quedat finalista.

La mostra d’Alanterres d’Horta de Sant Joan presentada en la categoria d’olis ecològics verges extra ha quedat guanyadora, mentre que la de Turch SL de Rasquera n’ha resultat finalista. En la categoria de grans productors, els olis afruitats verds amargs guardonats han estat les mostres d’Olis Montané de la Torre de l’Espanyol i la de Food & Comerce SL de Margalef com a primer premi i finalista, respectivament. En el cas dels olis afruitats verds dolços, el reconeixement ha estat per a Mas del Clos de Móra d’Ebre i l’Agrícola de Garcia amb el primer premi i la distinció de finalista en cada cas. Per finalitzar, en el cas dels olis afruitats madurs, el primer premi ha estat per a Caterra de la Pobla de Massaluca, mentre que Mas del Clos de Móra d’Ebre n’ha resultat finalista.

La Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova és un certamen firal agrícola, ramader i industrial únic d’aquest tipus a la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Priorat. La seva voluntat és la de difondre i promocionar els diferents olis que es produeixen als municipis d’aquestes comarques. El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya encarregat de resoldre el concurs va acceptar en aquesta edició del concurs un total de 40 mostres que, un cop comprovat que complien les bases, van poder concórrer al certamen.