La IGP Poma de Girona reparteix 300 quilos de pomes a sanitaris de Girona, Figueres i Palamós

La IGP Poma de Girona reparteix 300 quilos de pomes a sanitaris de Girona, Figueres i Palamós

Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona van repartir ahir dijous, 27 de març, 300 quilos de pomes a professionals sanitaris dels hospitals de Girona, Figueres i Palamós. Aquesta acció solidària, portada a terme per Girona Fruits, de Bordils; Giropoma Costa Brava, d’Ullà; i Fructícola Empordà, de Sant Pere Pescador, vol reconèixer “l’incansable esforç” d’aquests treballadors en la lluita contra el coronavirus.

Les tres empreses que produeixen i comercialitzen Poma de Girona amb Indicació Geogràfica Protegdia s’han repartit les aportacions de pomes d’acord amb la seva proximitat als hospitals. En aquest cas, Girona Fruits ha fet entrega de les pomes a l’hospital Josep Trueta de Girona, Giropoma ho ha fet al de Palamós, i Fructícola Empordà les ha lliurat al de Figueres.

Les pomes aportades en aquesta donació són de les quatre varietats –Golden, Red Delicious, Gala i Granny Smith– de la IGP Poma de Girona, que compta amb gairebé 80 socis productors que representen un total de 1.700 hectàrees productives distribuïdes entre les comarques del Baix Empordà, l’Alt Empordà, la Selva i el Gironès.

La IGP Poma de Girona no descarta repetir aquesta acció al llarg de les properes setmanes en altres centres de la demarcació.