A l’estiu, Pera de Lleida

A l’estiu, Pera de Lleida

És una fruita de de temporada, ens hidrata i permet que recuperem els minerals que hem perdute amb la suor i també ens permet fer plats frescos i lleugers

La zona de producció de les peres de Lleida té un microclima característic molt favorable per al cultiu de la pera i comprèn tota la comarca del Pla d’Urgell i alguns municipis de les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Segrià i l’Urgell. El microclima i les temperatures extremes de Lleida fan que les peres dolces siguin reconegudes arreu del món. Una fruita que ens ajuda a estar sans aportant-nos ferro i vitamines: ingredient indispensable per seguir una bona dieta mediterrània!

Les peres protegides sota la DOP han de ser de les categories comercials extra i primera destinades al consum en fresc. Presenten una dolçor i un gust característics a causa del seu nivell de sucres més alt, major suculència, sabor i aroma.  Les varietats són dolces, gustoses, un plaer per als sentits. La Pera Llimonera és de pell verdosa o groguenca en madurar, de carn blanca i granulosa al paladar. La Pera Blanquilla es caracteritza per la pell fina, la carn blanquinosa i molt suau al paladar. I la Pera Conference, és de pell verda amb taquetes i de carn blanquinosa.

Les peres de la Denominació d’Origen Protegida Pera de Lleida han de ser de les tres varietats autoritzades (Llimonera, Blanquilla i Conference) i han de procedir de les plantacions inscrites situades a la zona de producció, les quals han hagut de ser conreades d’acord amb un protocol de bones pràctiques agrícoles, com ara la Producció Integrada, Globalgap o equivalents. A més, els fruits només es poden manipular en les centrals i magatzems autoritzats per la pròpia DOP.