Una de les millors collites de pomes dels últims deu anys a Lleida i Girona

Una de les millors collites de pomes dels últims deu anys a Lleida i Girona

Aquesta temprada, la collita de Pink Lady ha estat millor en qualitat, coloració i calibre, gràcies a una climatologia excepcional

Produïdes per un col·lectiu d’agricultors compromesos amb la sostenibilitat, la poma Pink Lady és una varietat que es produeix a Lleida i Girona. Es tracta d’una fruita l’estacionalitat de la qual ve definida per un llarg cicle de maduració de set mesos (és la poma que més temps de vida passa en l’arbre). Enguany, la climatologia ha estat especialment favorable per a aquesta varietat de pomes. El contrast tèrmic extrem entre el dia i la nit durant el mes d’octubre –responsable directe de la qualitat de les pomes– i les escasses precipitacions en el moment de la recol·lecció han incidit en l’extraordinària qualitat de la collita. “Els dies calorosos i assolellats i les nits fresques han afavorit que les pomes adquireixin abans el seu característic color, avançant una setmana la collita respecte a l’any anterior·, expliquen els productors. Per això, a més, la recol·lecció s’ha fet en només dos passis, mentre que normalment es fa en quatre, començant per les pomes de les capes exteriors de l’arbre, en les quals incideix més el sol i, per tant, s’acoloreixen abans.

Aquesta collita extraordinària també ha permès un major aprofitament, ja que mentre altres anys només un 75% de la collita compleix criteris de grandària i morfologia de la fruita, en aquesta ocasió un 80% de la collita ha estat etiquetada amb el segell de qualitat Pink Lady. Les millors pomes es converteixen en Pink Lady, o en Pinkids en el cas de les més petites; però la resta no es malgasta. En línia amb la filosofia de zero desaprofitament de la marca (zero waste), es destina bé a indústries de transformació d’aliments per a l’elaboració de productes de qualitat, com a sucs, compotes o iogurts.

La poma que conrea els seus valors

La nova collita de pomes Pink Lady es presenta al consumidor en un nou envàs 100% reciclable, en línia amb el seu compromís amb el medi ambient. I és que Pink Lady és més que una poma: és el resultat de l’embranzida i la determinació d’un col·lectiu de persones que comparteix una mateixa filosofia de progrés sostenible, que es tradueix en el cultiu responsable de les pomes mitjançant mètodes que redueixen l’impacte ambiental, preserven els recursos naturals i s’inspiren en el saber tradicional.