La IGP Llonganissa de Vic creix un 7% durant el 2020

La IGP Llonganissa de Vic creix un 7% durant el 2020

L’any 2020, tot i la crisi sanitària viscuda per la pandèmia de la Covid-19, la IGP Llonganissa de Vic va registrar un increment del 7% respecte 2019, amb un volum total de fabricació de 183.532 kg, mentre que el 2019 les peces elaborades van sumar 171.408 kg. Del total del producte comercialitzat per les sis empreses membres de la IGP, destaca el gran augment dels llescats en sobres, amb un augment del 68% i 354.790 unitats comercialitzades, mentre que el producte destinat a lliure servei, en peces unitàries de 200 gr aproximadament, ha crescut un 2%, amb 363.511 unitats. Pel que fa al format de producte destinat a la venda al tall, ha registrat un descens del 18%. Aquestes dades positives reafirmen la tendència creixent de comercialització de Llonganissa de Vic dels últims anys, fruit de la comercialització de nous formats que demanden els consumidors i de l’alta qualitat del producte.

Aquest producte s’elabora amb carns magres de porc seleccionades, sal i pebre negre, en empreses ubicades als municipis que integren la Plana de Vic i que estan inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic. Actualment, en formen part sis empreses: Casa Riera Ordeix, Embotits Salgot, Sucesores de J. Pont, Splendid Foods (marca Can Duran), Embotits Casolans Ca La Glòria (marca Casa Oms) i Embutidos Solá.