Un tast virtual per promocionar els millors olis de Tarragona

Un tast virtual per promocionar els millors olis de Tarragona

El Centre de Desenvolupament de l’Oli, gestionat per la Diputació de Tarragona l’Ajuntament de Reus, ha organitzat pels propers dies 7 i 14 de juny un tast virtual dels olis guanyadors dels Premis CDO 2020. Aquesta acció anirà dirigida a prescriptors dels olis d’oliva verge extra, especialment a restaurants i botigues de venda de productes de proximitat i quilòmetre 0 de la demarcació de Tarragona. Des de l’any 2006, els Premis CDO reconeixen els millors olis d’oliva verge extra de les DOP Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta.

L’objectiu del tast és que aquests prescriptors puguin apreciar la qualitat i les diferències organolèptiques del tres olis guanyadors: Agrícola catalana i secció de crèdit de Godall SCCL – Premi CDO 2020 al millor oli afruitat madur; Soldebre i secció de crèdit SCCL – Premi CDO 2020 al millor oli d’oliva afruitat verd dolç i Comercial Az-Azeytun – Premi CDO 2020 al millor oli d’oliva afruitat verd amarg. L’acció també vol contribuir a la difusió de la cultura de l’oli i el contrast d’opinions vers les qualitats i beneficis d’aquest producte en l’alimentació diària i la salut.

En format de webinar, el tast tindrà una limitació de 200 persones repartides en dues jornades, el dia 7 de juny i el dia 14 de juny, de 12 a 13h. Els prescriptors rebran prèviament una capsa amb els tres olis guanyadors. Per a l’ocasió s’han creat paquets d’oli amb les ampolles de 250 ml premiades per tal de poder fer aquest tast telemàtic. Guiat per Àngels Calvo, cap del panell oficial de tast d’olis d’oliva verge extra de Catalunya, el tast es realitzarà des de la Casa del Vermut i del Vi de l’Estació Enològica, un espai emblemàtic de Reus. Aquests tastos compten amb la col·laboració de les DOP Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta, els molins guanyadors i l’Agència Reus Promoció.

El tast de guanyadors del Premis CDO 2020 s’ha presentat aquest matí en roda de premsa a l’Ajuntament de Reus. El diputat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Josep Forasté, ha destacat que “la cultura de l’oli forma part de la nostra història i de la identitat de la demarcació” i s’ha referit a la iniciativa com “una acció de promoció dirigida a prescriptors gastronòmics perquè siguin ambaixadors dels olis de premi de l’edició 2020”.Per la seva part, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha posat de manifest que amb aquest tast “els prescriptors podran gaudir de les característiques que van fer a aquests olis mereixedors dels premis. Aquesta acció promocional contribuirà a posar en valor la qualitat dels nostres olis i ajudarà a la seva difusió entre els sectors especialitzats.”

Els prescriptors que vulguin participar hauran d’emplenar el següent formulari i, posteriorment, rebran l’enllaç per a poder-se connectar en directe i participar de la sessió:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEQsOEn0RKPqrGhJTZo9arSjUqb1GoTSwBGJ_RGj9tTM3ahA/viewform

Els premis

Des de l’any 2006 el CDO reconeix els millors olis d’oliva verge extra de les DOP Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta. Els guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l’esforç dels productors d’oli d’oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i posar en valor els seus olis. Els premis consisteixen en la compra dels olis guanyadors embotellats en ampolles de 250ml per un import de 1.500 euros per a cada una de les categories. Amb aquestes ampolles es crea  una capsa promocional amb les tres mostres guanyadores, que va acompanyada d’informació sobre el CDO i les característiques organolèptiques dels olis. D’aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus promocionen els olis a través de diferents accions. A més, el molins d’oli poden fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra. D’altra banda, el premi també inclou la realització d’un vídeo promocional dels olis i les almàsseres guanyadores.

Ens de dinamització del sector oleícola

A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli.