Cinc finalistes es disputen el premi a Millor Pa de Pagès Català 2021

Cinc finalistes es disputen el premi a Millor Pa de Pagès Català 2021

Cal Mosso (Andreu Galceran, Vilassar de Dalt), Fleca i Pastisseria E. Valls (Anna Valls, Sabadell), Forn Artesà l’Espurna de Berga (Joan Urrea, Berga), Forn Sistaré 1910 (germans Tomàs i Xavier Pàmies, Reus) i Forn Padró (Marc Padró, Barcelona) són les cinc fleques que s’han classificat per a la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021, que tindrà lloc a la ciutat de Figueres el pròxim dia 2 d’octubre.  Entre els cinc finalistes tenim el guanyador del Concurs l’any 2106 (Forn Sistaré 1910) i un finalista a l’edició de 2018 (Forn Padró). Les altres tres fleques és la primera vegada que s’han classificat per una final del Concurs Millor Pa de Pagès Català. 

El Concurs que convoca el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va celebrar la seva eliminatòria prèvia a l’Escola de Flequers de Barcelona amb una trentena de fleques adscrites. Com és reglamentari al Concurs, el Jurat va valorar els pans dels participants mitjançant un tats a cegues en el qual els pans tenen assignat un número. És al final de la valoració del pans quan el president del Jurat obre el sobre plica on es detalla quin número té assignat cada fleca participant. 

El jurat de l’eliminatòria, com determinen les bases del Concurs, està presidit per Andreu Llargués, president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers; Antoni Figuera, president de la IGP Pa de Pagès Català; i dos representants de les principals escoles de fleca del país, en aquests cas, Antoni Valls, director de l’Escola de Flequers de Barcelona, i Toni Vera, professor a l’Escola de Flequers de la Província de Barcelona i dues vegades campió del Concurs Millor Croissant Artesà d’Espanya. 

La Final del Concurs de la IGP Pa de Pagès Català tindrà lloc el pròxim dia 2 d’octubre a la ciutat de Figueres, en un acte obert al públic. La presidenta del Jurat serà l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó. Els assistents a la final podran veure en directe les deliberacions del jurat, conèixer els finalistes i gaudir d’un espectacle. El guanyador de la Final s’emportarà una placa acreditativa i un premi en metàl·lic de 2.000 euros.  L’actual campió del Concurs Millor Pa de Pagès Català és Andreu Beltran (Forn Mistral, Barcelona). 

Més informació: padepagescatala.org