La Federació Catalana DOP – IGP al costat del cinema català

La Federació Catalana DOP – IGP al costat del cinema català

La Federació Catalana DOP – IGP ha col·laborat en l’organització del sopar de l’acte de lliurament del 8è Premi Pepón Coromina. Els assistents han pogut degustar una proposta de platets elaborada pel director gastronòmic del Culinary Institute of Barcelona, Pep Nogué, amb ingredients dels segells DOP – IGP. És tracta de productes que han obtingut la màxima certificació de qualitat que concedeix la Unió Europea a un aliment; productes típics, arrelats a un territori que els proporciona un caràcter específic, unes característiques organolèptiques excepcionals i un sabor inimitable i que són el resultat de l’estreta relació existent entre el producte, l’entorn geogràfic, la tradició i el talent humà.

Judith Colell, presidents de l’Acadèmia de Cinema Català i Josep Pere Colat, president Federació Catalana DOP – IGP

La Federació Catalana DOP- IGP aglutina quasi la totalitat dels consells reguladors de les Denominacions d’Origen Protegides i de les Indicacions Geogràfiques Protegides de Catalunya i representa més de 200 empreses que donen ocupació a prop de 4.000 persones.

‘Cinema en curs’, 8è Premi Pepón Coromina // Amb l’educació en el punt de mira, el 8è Premi Pepón Coromina, que reconeix els esforços més destacables en innovació, creativitat i risc en l’àmbit del cinema català, ha recaigut en el projecte ‘Cinema en curs’. En el decurs de l’acte, que s’ha celebrat aquest 30 de setembre a les 20.00h al Museu Marítim de Barcelona, l’Acadèmia ha lliurar el guardó a les seves directores, Núria Aidelman i Laia Colell, acompanyades de cineastes, professors i alumnes participants en el projecte. “Amb feina i dedicació, ‘Cinema en curs’ ha aconseguit posar en relleu la importància que ha de tenir el cinema a la nostra educació. L’ha convertit en un motor de canvi, de coneixement, de comunicació en primera persona. Gràcies a la seva feina, nenes i nens de tota Catalunya tenen accés a un tipus de cinema que d’altra manera potser hauria sigut invisible per a ells. Aprenen que les imatges també els hi pertanyen i que poden ser una eina meravellosa per parlar i explicar-li al món què ens passa. Necessitem espectadores i espectadors, necessitem patis de butaques plens d’ulls que vulguin veure les nostres pel·lícules i potser (qui sap) fer les seves pròpies”, ha destacat el veredicte del jurat, format pel productor i director Lluís Miñarro, i guanyador del 7è Premi Pepón Coromina, la directora i guionista Belén Funes, el director d’art Sebastian Vogler, la sonidista Eva Valiño i l’actriu i cantant Yolanda Sey. D’entre les vint-i-tres propostes presentades que optaven al premi d’enguany, el Jurat ha decidit fer també una Menció especial a la singularitat de l’univers de Jo Sol, “al centre del qual hi ha sempre persones a qui el cineasta català lluita per posar cara i donar veu”.

Les DOP i IGP participants // DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli de l’Empordà, DOP Oli Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, DOP Arròs del Delta de l’Ebre, DOP Avellana de Reus, DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, DOP Mongeta del Ganxet, DOP Pera de Lleida i DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

IGP Calçot de Valls, IGP Clementines de les Terres de l’Ebre, IGP Gall del Penedès, IGP Poma de Girona, IGP Pa de Pagès Català, IGP Patates de Prades, IGP Pollastre i Capó del Prat, IGP Llonganissa de Vic, IGP Vedella dels Pirineus Catalans i IGP Torró d’Agramunt.