La IGP Calçot de Valls veu amb optimisme la nova campanya

La IGP Calçot de Valls veu amb optimisme la nova campanya

El Passat divendres 29 d’octubre la IGP Calçot de Valls, va reunir tots els colliters de Calçot de Valls per celebrar la seva Assemblea General després de dos anys de no poder-la convocar a causa de la COVID-19. La trobada va tenir lloc al Restaurant Masia del Pla del Pla de Santa Maria i va comptar amb l’assistència d’una bona part de les persones sòcies de la IGP i representants del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, com el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia i el director dels Serveis Territorials a Tarragona, Àngel Xifré.

Durant l’acte es va fer una valoració de les últimes dues collites que es van veure afectades per l’actual situació de pandèmia sanitària. La collita del 2019-2020 va quedar interrompuda pel Decret d’estat d’alarma la qual cosa va comportar unes pèrdues directes del 25 %. La estimació inicial va ser d’una producció de 18 milions d’unitats, però que atesa la seva evolució semblava que podria arribar als 20 milions i que finalment es va quedar en 13,5 milions d’unitats. 

La campanya 2020-2021 va començar amb molta incertesa degut a la davallada de la campanya anterior i les mesures sanitàries vigents a causa de la COVID-19. Aquest fet fa determinar que només es plantessin un centenar d’hectàrees que van arribar a produir 17,5 milions de unitats. En aquest sentit és important destacar la feina realitzada des de la IGP Calçot de Valls duent a terme campanyes de promoció i fomentant el consum d’aquest producte als domicilis davant la impossibilitat de dur a terme ni reunions ni celebracions, la qual cosa va contribuir a mantenir la seva comercialització. 

Quant a la collita d’enguany, es preveu que s’assoleixin els 20 milions d’unitats de calçots, i s’espera amb optimisme un increment del seu consum, en relació amb les anteriors campanyes, davant una millora de la situació de pandèmia que ha permès relaxar les mesures sanitàries i tornar a realitzar les tradicionals calçotades amb la família i les amistats. 

Durant el decurs de l’acte també es van presentar els nous membres que conformaran el Consell Regulador de la IGP durant els propers quatre anys. El càrrec de la Presidència l’ostentarà en Dalmaci Clofent, la Vicepresidència, Isidre Coll i els vocals Daniel Rovira, Francesc Xavier Amill, Pau Llauradó i Carles Banús. Essent el secretari Joan Antoni Linares.