La Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta es promourà al Mercat de la Boqueria de Barcelona

La Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta es promourà al Mercat de la Boqueria de Barcelona

El proper dilluns arrenca la segona edició de GastroOli amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de la comarca de la Terra Alta entre els professionals del sector, amb l’oli verge extra de la varietat empeltre, reconegut amb la màxima qualitat certificada de la Denominació d’Origen Protegida. Les sessions gastronòmiques se celebraran a partir de les 10h al Mercat de la Boqueria de Barcelona amb la finalitat de difondre les característiques i els atributs positius de l’oli d’oliva verge extra de la DOP. Per l’actual situació sanitària, l’acte no serà presencial i es retransmetrà en directe pel canal YouTube de la DOP Oli Terra Alta a través del següent enllaç: https://youtu.be/w17RaDvW0Bs

L’acte s’iniciarà a les 10h amb una presentació del director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Joan Gòdia i el president de la DOP Oli Terra Alta, Josep Pere Colat. En acabar encendrà els fogons el director gastronòmic del Culinary Institute of Barcelona, Pep Nogué, qui combinarà la cuina tradicional amb els olis novells de la DOP i tot seguit es retransmetrà un vídeo de tast d’oli empeltre per part de la cap de Panell Oficial de Tast d’olis verges de Catalunya. A continuació els cuiners del restaurant Miravall de Batea prepararan de la  plats típics de la comarca amb els diferents tipus d’oli que admet el reglament de la DOP. L’acte clourà amb Gessamí Caramés, copresentadora del programa Cuines de TV3, que presentarà el seu llibre “Meleta de romer” i prepararà dues elaboracions incloses en aquest recull de receptes.

L’Espai Boqueria // El Mercat de la Boqueria de Barcelona disposa de l’Espai Boqueria, una sala de formació i divulgació del mercat, un escenari per parlar d’alimentació, de noves tendències i de les tradicions en cuina de proximitat, de qualitat, i sostenible. Les sessions gastronòmiques i culinàries serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic del territori. Hi participaran les escoles d’hostaleria i turisme de Catalunya amb la seva connexió per l’alumnat, seguidors i consumidors de la DOP.

Un producte de qualitat // L’acte servirà per promocionar l’oli d’oliva verge extra empeltre. La Terra Alta és l’única zona productora a tot Catalunya d’aquesta varietat, tradicional, singular. La comarca concentra l’11% de la producció mundial d’aquesta varietat. Els olis DOP Terra han estat guardonats pels Premis CDO de Reus on es presenten els olis de les empreses inscrites a les tres DOP d’oli d’oliva verge de la demarcació de Tarragona. La DOP Oli Terra Alta ha estat triomfadora amb cinc guardons en les diferents categories dels esmentats Premis.