L’oli de qualitat amb DOP Terra Alta, un dels productes estrella a les XI Jornades Gastronòmiques del Corder

L’oli de qualitat amb DOP Terra Alta, un dels productes estrella a les XI Jornades Gastronòmiques del Corder

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Terra Alta ha reactivitat les Jornades Gastronòmiques del Corder després de dos anys d’una pandèmia que ha dificultat la celebració d’actes presencials. Aquest 2022 les Jornades s’han programat de l’11 de març al 15 d’abril a quinze restaurants i allotjaments de la comarca.

Els menús tindran el corder com a protagonista i estaran maridats amb vins de la DO Terra Alta i olis de la DOP Oli Terra Alta. Els plats es podran degustar als següents establiments: Hotel Les Capçades, Hotel Miralles, Hotel Hort de Fortunyo, Restaurant Sibarites, Restaurant El Bistrot, Restaurant i Hotel Nou Moderno, Restaurant Can Joan, Restaurant Àngel, Hotel Piqué, Hotel- Restaurant Can Josep, Hostal Casa Barceló, Vilar Rural, Restaurant Miravall, Hostal de l’Anton i Allotjament Rural Lo Molí de Bot.

El president de la DOP Oli Terra Alta, Josep Pere Colat, ha celebrat que es tornin a organitzar les Jornades i s’ha mostrat satisfet amb la participació de la DOP perquè “els restauradors són ambaixadors i prescriptors de l’oli empeltre característic de la Terra Alta”. En aquest sentit, ha remarcat que aquestes Jornades són un excel·lent aparador per donar a conèixer a les persones que visiten la comarca la varietat d’elaboracions que es poden fer amb el corder i l’oli empeltre amb DOP. A més, els participants podran complementar la seva estada amb altres experiències oleoturístiques i enoturístiques. 

Josep Pere Colat, explica que un dels principals objectius de la DOP Terra Alta és difondre la gran qualitat de l’oli d’oliva verge extra emparat sota aquesta denominació. “Aquesta acció conjunta promou dos sectors molt arrelats al nostre territori: la pagesia que elabora l’oli i els professionals de la cuina de la comarca. D’aquesta manera fem costat a la restauració, perquè producte i gastronomia van de la mà”. Ahir es va presentar el cartell i el material publicitari i el proper 10 de març a les 19.00 h el Celler Cooperatiu de Gandesa acollirà el tret de sortida de les Jornades amb una mostra de les tapes elaborades pels restauradors.