La DOP Oli Terra Alta participa en la segona edició del Gastrodona

La DOP Oli Terra Alta participa en la segona edició del Gastrodona

Aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà la segona edició del Gastrodona, un esdeveniment que posa en focus en la figura femenina en el sector de la cuina i la restauració a Catalunya. Les demostracions, les elaboracions i les xerrades de la jornada es podran seguir en directe a través del canal de YouTube de Gastroevents online

En aquesta edició hi participaran una vintena de professionals reconegudes per la seva trajectòria en el món de la gastronomia, que seran les grans protagonistes del Gastrodona. La Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta aportarà un dels ingredients principals a la cuina, l’oli verge extra de la varietat empeltre característica de la comarca. La DOP també participarà en una sessió gastronòmica amb la cuinera de les Terres de l’Ebre, Gessamí Caramés i Núñez.


L’acte s’iniciarà a les nou del matí i durarà fins a gairebé les quatre de la tarda i comptarà amb les intervencions de xefs comAda Parellada (restaurant Semproniana, Barcelona), Carlota Claver (restaurant La Gormanda, Barcelona), Eli Farrero (restaurant El ventador, Barruera), Martina, Clara i Carlota Puigvert (restaurant Les Cols**, Olot); les pastisseres Gessamí Caramés (copresentadora del programa Cuines de TV3) i Roselyn Costantino (Escola Culinària Tequierococinar, Barcelona), i la sommelier Meritxell Falgueras (Celler de Gelida, Barcelona), qui maridarà les elaboracions que es preparin al llarg de la jornada amb cerveses Damm.

També hi participaran empresàries, productores i elaboradores: Cande Andreu (secretària del Consell Regulador de la DOP Oli Terra Alta), Núria Gibert (directora del Gaig Restaurant a Singapur), Fina Navarro (cap de sala dels restaurants Gaig Barcelona i Petit Comitè Barcelona), Roser Torras (directora general de Grup GSR), Marta Suárez (Iberia Trade Marketing Manager de Barry Callebaut Ibérica), Gema Muray i Clara Soler (creadores de Caram Caram!), Leidy Johanna Aya Vega (administradora de l’empresa d’aqüicultura Mariscos Cormar) i Marisol Piñana (peixatera de Deltebre amb 35 anys d’experiència), a més de Patty Torres i Berta Argenté, responsables de She Bistro, projecte social que, a través de la cuina, forma i dona feina a dones víctimes de violència de gènere, incorporant-les al món laboral en establiments de restauració propis.

L’esdeveniment serà presentat per la periodista i comunicadora gastronòmica Carme Gasull i el periodista, gastronòmada i dinamitzador de RepicatEvents Lluís Bofill, qui traslladaran al públic la seva passió per la gastronomia en una jornada que promet sorpreses, emocions i, sobretot, molt d’aprenentatge. Totes aquelles persones que no puguin seguir la jornada en directe per streaming, podran reviure-la sencera a través del canal de YouTube de Gastroevents Online un cop finalitzi