L’Oli de la DOP Terra Alta present a GastroMar 2022

L’Oli de la DOP Terra Alta present a GastroMar 2022

La segona edició del GastroMar l’Ampolla, impulsat per l’Ajuntament de l’Ampolla, neix com un esdeveniment per donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la Mediterrània i consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l’Ebre amb la participació de productes de qualitat com l’oli d’oliva verge extra de la Denominació d’Origen Protegida Terra Alta.

Aquestes jornades professionals de cuina i ciència se celebraramn els dies 20, 21, 22 de març i tractaran temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i contemporània, “la cuina d’abord”, i es parlarà d’investigació, ciència, salut i sostenibilitat, realçant espècies de peix i productes mariners poc habituals als mercats i a les cartes dels restaurants. 

Aquesta edició comptarà, d’una banda, amb la participació dels xefs de diferents zones del litoral català com Ada Parellada, Eduard Xatruch, Gessamí Caramés, Restaurant Flishology, Josep Margalef del Restaurant Molí dels Avis, Ivan Margalef i Xavier Benito del Restaurant L’Ó i molts més professionals de la gastronomia que elaboraran en directe plats i receptes marineres, tant de la cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de la cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual combinada amb l’oli d’oliva verge extra de la varietat empeltre de la DOP Oli Terra Alta, producte singular i tradicional del territori i ingredient essencial de la Dieta Mediterrània.

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordinarà la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic. Una dotzena d’investigadors i científics, dialogant en directe amb Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, i en alguns moments comentant què es cuina amb els xefs, explicaran de manera entenedora les claus, els fruits del mar i del Delta de l’Ebre i les estratègies per assolir els objectius a debat.


La Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta n’és un dels patrocinadors que, a més, participarà amb un showcooking que realitzarà la cuinera Gessamí Caramés copresentadora del programa Cuines de TV3. Caramés és filla de les Terres de l’Ebre i una ferma defensora dels productes del territori, que aposta i difon la utilització de l’oli emparat sota la DOP Terra Alta.

L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a l’hotel Flamingo de l’Ampolla. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de YouTube Gastroevents Online.