I Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat de la pera DOP i la poma IGP

I Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat de la pera DOP i la poma IGP

  • El Xef Joel Castanyé, amb estrella Micheline pel seu restaurant La Boscana, ha preparat un menú amb quatre originals receptes a base de pera DOP i poma IGP.
  • Les Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat de Caprabo posen en valor els productes propers, de qualitat i de temporada.

Caprabo i la Federació Catalana DOP-IGP han celebrat  avui, la I Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat de la pera DOP i la poma IGP, a l’espai Xef Caprabo de l’Illa Diagonal, a Barcelona. Ho han fet de la mà de @joelcastanye, un Xef que compta amb una estrella Michelin i dos Sols de la Guia Repsol per la seva feina al Restaurant La Boscana de Bellvís (Lleida).

La trobada ha comptat amb la participació del president de la Federació Catalana DOP-IGP, Josep Pere Colat;  el president de la DOP Pera de Lleida, Gerard Pujol; la directora de la IGP Poma de Girona, Mariona Camps;  i el responsable de Producció de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero. Durant l’acte, el president de la Federació Catalana DOP-IGP, Josep Pere Colat, ha explicat que “des de la Federació vetllem per difondre i promoure el consum d’aquests aliments, amb la voluntat de posar en valor els productes amb aquests segells de qualitat”, i ha destacat “l’estreta col·laboració amb Caprabo i l’aposta d’aquesta cadena de supermercats per acostar aquests productes als consumidors”. 

Per la seva banda, el responsable de Producció de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero ha destacat que “des de Caprabo donem molta importància a la col·laboració amb la Federació DOP-IGP, que treballa per promoure els productes de referència, i contribueix al fet que la compra en els nostres supermercats tingui un valor afegitÉs el clar exemple de la nostra voluntat de fer arribar al client els millors productes, propers i de qualitat”.  

D’esquerra a dreta: el president de la DOP Pera de Lleida, Gerard Pujol; la directora de l’IGP Poma de Girona, Mariona Camps; el responsable de Producció de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero; el Xef Estrella Michelin, Joel Castanyé; i el president de la Federació DOP-IGP, Josep Pere Colat; juntament amb un membre de l’equip del Restaurant La Boscana.


Proximitat, de qualitat i de temporada // 
La jornada, que promou el consum de productes propers, de qualitat i de temporada, ha incidit en la importància del seu ús a la cuina. El Xef Joel Castanyé ha elaborat un menú de dolços i salats amb dos productes de proximitat de referència que compten amb segell europeu de qualitat com són la pera i la poma: Còctel de pera, Bikini de pera, Cassoleta de poma i porc i Pastís Tatín de poma

L’exercici amb més aposta per la gastronomia de proximitat // És la 4ª jornada gastronòmica que celebra enguany Caprabo. Els productes que Caprabo ha posat en valor a les Jornades Gastronòmiques de proximitat han estat la carxofa de Sant Boi, l’arròs del Delta de l’Ebre o el tomàquet de Blanes, de mà de destacats Xefs com Fran López, amb doble estrella Michelin o Harry Wieding, amb dos sols de la Guia Repsol. Des que va néixer el projecte el 2015, en el marc del Programa de Proximitat per Comarques, Caprabo ha celebrat 18 edicions de les jornades, totes elles dedicades a productes de temporada.