Gessamí Caramés dona el tret de sortida al cicle de sopars amb productes DOP – IGP

Gessamí Caramés dona el tret de sortida al cicle de sopars amb productes DOP – IGP

Fa un any, la xef, pastissera i presentadora del programa CUINES de TV3, Gessamí Caramés, es va convertir en l’ambaixadora dels productes alimentaris de qualitat i va posar cara a la campanya de comunicació de la Federació Catalana DOP-IGP. D’aquesta manera, la cuinera de l’Ametlla de Mar va voler contribuir a promoure el consum dels productes de qualitat certificada amb el distintiu Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Identificació Geogràfica Protegida (IGP). No és casualitat, doncs que el seu restaurant Meleta de Romer hagi estat escollit per donar el tret de sortida al nou Cicle de Sopars amb productes catalans de qualitat que impulsa la Federació Catalana DOP-IGP.

El passat divendres 21 d’octubre, Caramés va presentar un menú amb productes com les Clementines de les Terres de l’Ebre, la Llonganissa de Vic, el Formatge i la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, les Avellanes de Reus, els olis del Baix Ebre – Montsià i de la Terra Alta, la Pera de Lleida, les Patates de Prades, la Vedella dels Pirineus Catalans, l’Arròs del Delta de l’Ebre, la Poma de Girona, el Torró d’Agramunt i el Pa de Pagès Català amb què es van poder degustar una mostra dels olis de les DOP Siurana, Les Garrigues i de l’Empordà. Els plats van estar comentats per la xef i per un representant dels consells reguladors de cadascuna de les Denominacions d’Origen o Identificacions Geogràfiques. Aquest va ser el primer dels sopars d’aquest tipus que els propers mesos s’organitzaran en diversos restaurants de Catalunya. 

Un vol amb globus areostàtic // Prèviament al sopar, els comensals van poder gaudir en exclusiva d’un vol captiu amb el globus aerostàtic corporatiu de la Federació Catalana DOP-IGP, que s’enlairà des del port de l’Ametlla de Mar. Un globus que aquest estiu ja ha començat a sobrevolar Catalunya per conèixer des de l’aire els territoris on s’elaboren productes de qualitat amb Denominació d’Origen Protegida i Identificació Geogràfica Protegida.
 

Autòctons, únics i certificats // La Federació Catalana DOP – IGP és una entitat sense ànim de lucre, que agrupa la majoria dels Consells Reguladors DOP – IGP de Catalunya. Això representa més de 260 empreses, una gran majoria de les quals són cooperatives que, a la vegada, donen ocupació a prop de 4.000 persones. A partir de la feina de 20.500 agricultors i ramaders que produeixen i elaboren aquests aliments, representen aquests productes que han obtingut la màxima certificació de qualitat que concedeix la UE a un aliment. 

Els productes amb segell DOP-IGP són garantia de qualitat certificada, autòctons, únics i oficialment reconeguts per la UE. Són productes típics, arrelats a un territori que els proporciona un caràcter específic, unes característiques organolèptiques concretes i un sabor inimitable. Són el resultat de l’estreta relació existent entre el producte, l’entorn geogràfic, el saber fer i el talent humà.