Els productes DOP-IGP al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Els productes DOP-IGP al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Del 7 al 9 de novembre, el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona ha acollit una nova edició del Fòrum Gastronòmic Barcelona 2022. Hi han participat més de tres-centes firmes amb propostes innovadores pels professionals del món de la restauració.

La Federació Catalana DOP – IGP també hi ha estat present amb un programa d’activitats que ha contemplat diverses sessions de cuina. L’equip del restaurant Somiatruites d’Igualada, per exemple, ha ofert una sessió de cuina en directe amb productes amb Denominació d’Origen o Identifiació Geogràfica Protegida. D’altra banda, el xef Joel Castanyé del restaurant La Boscana de Bellvís va preparar un brioix de mantega i formatge DOP de l’Alt Urgell i la Cerdanya i amb oli Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues. Les activitats de la federació van acabar amb una intervenció del xef Francesc Blanch de l’Espai Gastronòmic Deviteca de Hospitalet de l’Infant que ha proposat diversos plats cuinats amb els cinc olis amb DOP catalans (DOP Oli Empordà, DOP Oli de Siurana, DOP Oli Les Garrigues, DOP Oli de la Terra Alta i DOP Oli del Baix Ebre – Montsià).

El Gastronomic Forum Barcelona és un dels esdeveniments més importants de l’any en l’àmbit de la restauració, que aporta les claus del panorama gastronòmic actual. El certamen congrega l’oferta més representativa del mercat destinada als professionals de la restauració i l’hostaleria i presenta, a l’espai InnoForum, una trentena de novetats alineades amb les noves tendències de producció i consum.