La IGP Gall del Penedès s’enlaira a la Fira del Gall de Vilafranca

La IGP Gall del Penedès s’enlaira a la Fira del Gall de Vilafranca

El 17 i 18 de desembre, la Fira del Gall del Penedès de Vilafranca va celebrar la seva 358a edició. Amb origen a l’edat mitjana, aquest esdeveniment ha esdevingut des de fa anys l’ocasió perfecta per comprar el producte estrella, el Gall del Penedès amb IGP. Durant tot el cap de setmana, es va voler reivindicar i promocionar les cinc varietats de raça de gallines penedesenca, especialment el Gall del Penedès amb IGP, mitjançant l’espai d’exposició Memorial Amadeu Francesch.

En el marc de la Fira, la IGP Gall del Penedès , en col·laboració amb la Federació Catalana DOP – IGP, va portar el globus aerostàtic corporatiu que des del mes de juliol s’enlaira pel territori català per donar a conèixer i promocionar els 22 aliments amb aquests segells europeus de qualitat DOP-IGP. 

El parc de Sant Julià i el Pavelló Firal va acollir prop de 40.000 persones atretes per la gastronomia, el vi del territori i la cultura popular. Els visitants, però, també van tenir l’oportunitat de comprar regals a la Mostra d’Artesania o tastar les propostes de la Mostra Gastronòmica. A la mostra gastronòmica, amb propostes de restauradors/es de la zona que preparaven diferents plats cuinats amb Gall del Penedès amb IGP, a la gastrobotiga o comprant l’animal viu amb el servei d’escorxador posterior, tothom ha pogut gaudir de l’essència de la Fira del Gall. Amb aquest cap de setmana tan complet, la Fira ha tingut com a objectiu mantenir l’interès per aquest producte de proximitat més enllà d’aquestes dates assenyalades.