35.000 persones participen a la Gran Festa de la Calçotada de Valls

35.000 persones participen a la Gran Festa de la Calçotada de Valls

El diumenge 29 de gener, unes 35.000 persones van desplaçar-se a la capital de l’Alt Camp, per gaudir de la tradicional Festa de la Calçotada. Els assistents, procedents d’arreu de Catalunya i l’Estat i també procedents d’altres nacionalitats (Taiwan, Japó, Pequín, Anglaterra, França, Andorra, entre d’altres) han passejat per les places i carrers i han gaudit de l’amplia programació d’activitats culturals i gastronòmiques. Segons la Comissió organitzadora s’han assolit xifres de públic prèvies a la pandèmia.

Entre les activitats destaquen, d’una banda, la 35ª edició del Concurs de cultivadors de calçots que promou i posa en valor la feina dels productors i productes que formen par de la IGP Calçot de Valls. El primer premi d’aquest concurs va ser per Dani Rovira, de Torredembarra, i Castells Fruits de Castellvell i Germans Blanch d’Altafulla van ser el segon i tercer premiats d’aquest certamen. L’accèssit a la mota de calçots més grossa va ser per Castells Fruits, amb una mota de fins a 21 calçots, 19 dels quals aprofitables per la comercialització amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida.

D’altra banda, el Concurs de menjar calçots el va guanyar el barceloní Adrià Wegrzyn, al menjar-se 221 calçots (o 3.135 grams). Seguit per Ramón Caballero, també de Barcelona, amb 215 calçots (2.440 g) i Jordi Oller, de Vilafranca del Penedés amb 375 calçots (2.280 g). Tots tres van rebre obsequis patrocinats per Salses Fruits i Castell d’Or, així com un lot de vins de la DO Tarragona i un joc del calçot de IGP Calçot de Valls.

En el cas del Concurs de Salsa de la calçotada va premiar la reusenca Andrea Cabrera en la primera posició i Jordi Rovira i Eva Alcázar, tots dos vallencs, en segona i tercera posició, respectivament.

Finalment destacar que durant la jornada es van preparar unes 2300 degustacions a l’espai habilitat, per primera vegada, al pàrquing de la Cooperativa Agrícola. Una degustació que, edició darrera edició, es va consolidant com un dels grans actes de la Festa.