L’oli empeltre de la DOP Terra Alta present al GastroMar2023

L’oli empeltre de la DOP Terra Alta present al GastroMar2023

GastroMar 2023

GastroMar 2023

El xef Paco Pérez obrirà oficialment les jornades que en la seva 3a edició comptaran amb més de 40 professionals de la mar, de la ciència i de l’alta cuina com Joan Roca, Xavier Pellicer, Sílvia Anglada o Carlota Claver. L’or líquid impregnarà l’alta cuina a les jornades.

Durant els tres dies es cuinarà en directe amb el producte estrella de la Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta l’oli d’oliva verge extra empeltre; es debatrà sobre la sostenibilitat del Mediterrani, la versatilitat d’espècies de mar poc conegudes i altres temes del present i del futur de la cuina marinera.

La tercera edició de GastoMar a l’Ampolla tindrà lloc del 12 al 14 de març, es tracta d’unes jornades professionals gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar i de territori, la sostenibilitat, la cuina marinera, la pesca i els productes de les Terres de l’Ebre. Les jornades comptaran amb més de 40 professionals, entre ponents i xefs de renom com Paco Pérez (Miramar** i Enoteca**), Joan Roca (Celler de Can Roca***), Jeroni Castell (Les Moles*), Joel Castanyé (La Boscana*), Nicolás de la Vega i Francesc Beltri (Slow and Low*), Joseba Cruz (Le Clandestin), Joan Capilla (L’Algadir del Delta), Xavier Pellicer (Xavier Pellicer), Carlota Claver (La Gormanda) i Sílvia Anglada (Es Tast de Na Sílvia).

Organitzades per l’Ajuntament de l’Ampolla, Fundació Alícia i Repicat S.c., GastroMar l’Ampolla 2023 serà, possiblement, l’edició amb més xefs amb estrella Michelin i altres reconeixements internacionals, així com també la més didàctica i científica de totes les celebrades fins ara.

De la jornada popular a les ponències científiques GastroMar l’Ampolla arrencarà la tarda de diumenge, 12 de març, amb unes sessions obertes a tots els públics. El xef Jeroni Castell, del restaurant Les Moles* d’Ulldecona, oferirà un showcooking amb l’ostra de l’Ampolla com a protagonista amb oli d’oliva verge extra empeltre de la DOP Oli Terra Alta , mentre que el xocolater Oriol Balaguer posarà el punt més dolç de les jornades, amb una demostració de com fer “una ostra sorpresa”.

El xef Paco Pérez serà l’encarregat d’obrir oficialment les jornades professionals, dilluns 13 de març, amb un showcooking i una ponència sobre la creativitat i les noves tècniques de la cuina marinera d’avantguarda.

Durant dos dies, GastroMar l’Ampolla oferirà més d’una vintena de ponències i demostracions culinàries, algunes d’elles en paral·lel en dos escenaris diferents, consolidant l’Ampolla com a espai gastronòmic del Delta de l’Ebre.

L’objectiu de les jornades torna a ser posar sobre l’escenari les grans possibilitats culinàries de les diverses espècies marines del nostre entorn, algunes poc utilitzades o desconegudes, i debatre sobre el consum responsable del peix en la restauració del present i del futur, sobre comunicació sostenible o sobre alimentació saludable, entre altres temes.

GastroMar l’Ampolla es converteix en un gran altaveu per a donar a conèixer com la ciència pot ajudar a la cuina, i com es pot fer una cuina responsable, sostenible i saludable. El punt de vista i anàlisi més científic i acadèmic vindrà de la mà dels científics de l’IRTA la Ràpita i Monells; dels experts de la Fundació Alícia; del col·lectiu GALP Terres de l’Ebre/Mar de l’Ebre (Grup d’Acció Local Pesquer); de la Càtedra Oceans i Salut Humana de la Universitat de Girona i de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, entre d’altres. A més, també es podran veure i escoltar a elaboradors d’altres productes com l’oli verge extra que formen part de la riquesa natural de les Terres de l’Ebre.

GastroMar, repeteix escenari i torna a celebrar-se a l’Hotel Flamingo de l’Ampolla. Els actes es podran seguir via streaming pel canal YouTube de GastroEvents i per TV al Canal Terres de l’Ebre. Aquestes són unes jornades obertes a tots els públics, i més especialment als estudiants i professionals de la cuina, que podran intervenir i interactuar amb els xefs i conferenciants.

Els seus objectius principals són fomentar l’ús i consum dels productes mariners, especialment els del Delta de l’Ebre, promocionar el peix de llotja i de baix cost, i debatre amb científics, biòlegs i especialistes sobre aquests productes, i temes com l’alimentació responsable, la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. Així com donar visibilitat i potenciar la cuina en directe i demostracions per part de xefs, cuineres i cuiners d’arreu, d’elaboracions de plats i receptes tradicionals recuperades, modernes i avantguardistes, utilitzant aquests productes.