La DOP Les Garrigues i la Federació d’Hostaleria de Lleida s’uneixen per promoure l’oli d’arbequina verge extra

La DOP Les Garrigues i la Federació d’Hostaleria de Lleida s’uneixen per promoure l’oli d’arbequina verge extra

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues (DOP) i la Federació d’Hostaleria de Lleida han presentat, aquest divendres 14 d’abril, la campanya “A taula, amb DOP Les Garrigues” a la Diputació de Lleida.

Aquesta proposta parteix de l’agermanament entre La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues amb la Federació d’Hostaleria de Lleida, per promoure el consum i l’existència de l’oli d’arbequina verge extra amb DOP. Una unió que posa a taula per primer cop una proposta col·laborativa d’aquesta mena, que reivindica els valors del territori, la qualitat i la perseverança.

Un producte excel·lent, directe del camp a la taula // Durant dos mesos, del quinze d’abril fins a l’onze de juny, les taules dels restaurants seleccionats esdevindran l’aparador ideal per potenciar el tast d’aquest aliment mediterrani entre els comensals presents. S’hi trobaran dues tipologies d’oli: l’OOVE verd que recorda la fulla, l’ametlla, la carxofa i la tomatera; i l’OOVE madur un fruitat que recorda l’herba i el fonoll. En el moment de realitzar el tast gratuït, els clients podran participar en un sorteig d’un àpat per valor de 80 euros o una ampolla d’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues, a cada un dels restaurants participants.

L’oli amb DOP Les Garrigues i la Federació d’Hostaleria de Lleida units per un objectiu comú // Són 15 els restaurants que participen, de la mà de la Federació d’Hostaleria de Lleida, en aquest tast immersiu en el sector de la restauració. Són: L’Ideal, Cal Menut, Hotel Castellarnau, Aggio, Aimia, Carballeira, Celler del Roser, Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Ferreruela, Gaudium, La Masia, L’Espurna, el Parador de Lleida, QR Cafè i Saroa.

DOP Les Garrigues // La DOP Les Garrigues neix fa més de 48 anys com a segell de certificació de qualitat i origen del seu oli d’oliva verge extra d’arbequina, arran de la iniciativa i pròpia necessitat de productors, avançats al seu temps, que formaven part d’un territori que va trencar esquemes per oferir un producte cada dia més competitiu i que porta més d’un terç de segle entre els millors olis d’oliva del món. Avui en dia ja són 21 les cooperatives-operadores associades, que representen la producció de 24 municipis, preveient el seu creixement en breu. La proposta “A taula, amb DOP Les Garrigues” és una de les múltiples propostes i campanyes que ha dut a terme la DOP per acreditar aquest aliment principal en la dieta mediterrània i transmetre el valor de la cultura i tradició.

La Federació d’Hostaleria de Lleida // Hostaleria de Lleida és una organització que representa els interessos del sector de l’hostaleria i el turisme de la província de Lleida. Va ser fundada fa més de 40 anys i té com a objectiu promoure el desenvolupament del sector, afavorir la millora de la qualitat i la competitivitat empresarial i defensar els drets i les reivindicacions dels associats. Entre les funcions que exerceix Hostaleria de Lleida destaquen la representació i defensa dels interessos del sector davant les administracions públiques, la promoció turística de la província, l’organització de cursos de formació per als professionals i aturats de l’hostaleria, l’elaboració de publicacions i estudis sobre el sector i la col·laboració amb altres entitats del territori per a la dinamització del sector turístic.