Nens i nenes descobreixen el consum sostenible i de proximitat amb la DOP Pera de Lleida i el Consell Català de Producció Integrada

Nens i nenes descobreixen el consum sostenible i de proximitat amb la DOP Pera de Lleida i el Consell Català de Producció Integrada

Aquest mes d’abril, gairebé 200 alumnes d’infantil i primària han participat en l’activitat ‘La Princesa Cuinera’ organitzada pel Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida i el Consell Català de la Producció Integrada per endinsar els més menuts en el consum de productes sostenibles i de proximitat.

L’activitat ha constat de dues parts. A la primera, les nenes i els nens han gaudit de l’obra de teatre adaptada del llibre ‘La Princesa Cuinera’ i, a continuació, han participat en un taller de cuina guiat per una nutricionista i quatre monitores en el qual han elaborat una rosa de Sant Jordi comestible, feta a partir de pa, crema de formatge, pera de la varietat Conference de la DOP Pera de Lleida i maduixes.

Gerard Pujol, president del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida, i Antoni Escarp, president del Consell Català de la Producció Integrada, han destacat l’encert de la iniciativa i la importància de formar els més joves en hàbits saludables i, sobretot, donant valor als aliments de proximitat.

L’activitat ‘La Princesa Cuinera’ és fruit de la col·laboració entre el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pera de Lleida i el Consell Català de la Producció Integrada, que ja sumen 3 anys consecutius amb aquest projecte i molts més en projectes conjunts per promocionar el consum de pera i les pràctiques agràries sostenibles.

Una campanya marcada per la sequera // Sobre com es presenta la propera campanya i sobretot quina pot ser l’afectació de la sequera, Pujol, ha explicat que “la campanya es preveu amb una pera de molt bona qualitat gràcies al repòs dels arbres en la passada campanya que va gelar”. Això sí, “si no plou, tocarà adaptar-se”. Per la seva banda, Escarp s’ha mostrat convençut que “acabarà plovent” i ha coincidit amb Gerard Pujol en que “toca millorar infraestructures al camp per poder aprofitar tota l’aigua de què disposem i no parar-se a pensar en l’aigua que hi havia abans”.