Instagrammers i influencers coneixen sobre el terreny l’Avellana de Reus

Instagrammers i influencers coneixen sobre el terreny l’Avellana de Reus

Avellana Tour

Amb el repte de difondre la realitat de l’avellana de Reus, les seves qualitats gastronòmiques i alimentàries, una vintena d’instagramers i influencers vinculats al món de la gastronomia han visitat la ciutat de Reus i altres indrets on es conrea aquest fruit sec gràcies a l’experiència de l’Avellana Tour. Convidats per la DOP Avellana de Reus, el grup ha gaudit d’un dia especial que ha començat a la seu del Consell Regulador de la pròpia DOP.

Allí se’ls hi ha explicat que des d’aquest organisme regulador es protegeixen les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.

Des de Reus, els convidats han iniciat l’Avellana Tour desplaçant-se a El Gatellar de la Selva del Camp, mas situat en un indret privilegiat al costat de les muntanyes de la Mussara i l’Albiol on han esmorzat acompanyats de diversos productors d’avellanes de la DOP. Després farem una passejada per la finca, per conèixer els secrets de l’avellaner i la història i evolució del seu cultiu a la zona.

De tornada a Reus, han pogut fer un tast de vermut i avellanes a la seu de l’Estació Enològica, espai que acull la DOP Avellana de Reus, per anar posteriorment a fer una visita pel modernisme reusenc que es veu a peu de carrer per la ciutat. Un dinar al restaurant Ferran Cerro al migdia i la visita al Gaudí Centre, centre d’interpretació sobre la vida i l’obra de l’arquitecte, han posat el colofó final a la jornada dedicada a mostrar als qui millor es mouen per les xarxes socials la realitat d’aquest fruit sec tan preuat i necessari per a la nostra salut i cabdal al sector de la restauració i la gastronomia.

Els assistents van estar acompanyats durant tota la jornada per la presidenta de la DOP Avellana de Reus, Ester Gomis; i per membres de la Federació catalana DOP-IGP.