Calçot de Valls

INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA

El calçot ha esdevingut un dels productes de la terra més populars a tot catalunya. són molt tradicionals les calçotades de valls i del camp de tarragona, on s’ha consolidat una producció de calçots de gran qualitat, reconeguda per una indicació geogràfica protegida.

Coneix més sobre el nostre producte


  • Zona de producció: Comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.
  • Varietats: Cebes procedents de l’espècie d’Allium cepa L. de la varietat blanca gran tardana de Lleida.
  • Característiques: Els calçots es conreen seguint unes pràctiques de cultiu tradicionals que duren gairebé un any. La varietat blanca gran tardana de Lleida destaca especialment per la seva dolçor i per la mida i el nombre de calçots obtinguts per ceba, habitualment de 4 a 7. Els calçots de Valls tenen una llargada de cama blanca de 15 a 25 cm i un diàmetre, mesurat a 5 cm de l’arrel, entre 1,7 i 2,5 cm.
  • Comercialització: L’etiquetatge ha de dur el logotip propi de la IGP Calçot de Valls i el símbol comunitari de la IGP.
[wpgmza id="1" cat="5"]

El llibre de receptes


Els productes amb Denominació d’Origen Protegida o Indicació Geogràfica Protegida garanteixen aquesta excel·lència i també la identificació amb un territori de referència.


Llegeix-lo