Formatge de l'Alt Urgell i Cerdanya

DENOMINACIÓ D'ORIGEN PROTEGIDA

El formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya s’elabora amb llet fresca de vaca frisona d’aquestes comarques. El formatge presenta una crosta natural, de color marró clar o ataronjat. De textura tendra i cremosa, el seu sabor és suau i equilibrat. La seva maduració tradicional afavoreix que es desenvolupin aromes amb notes de fruits secs, molsa i bolets.

Coneix més sobre el nostre producte


  • Zona de producció i elaboració: Comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya.
  • Característiques :Formatge elaborat exclusivament amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita. La pasta és de color crema o marfil, de textura tendra i cremosa, d’aroma dolça i penetrant, de gust franc, suau, agradable i molt característic. Té l’escorça natural de color marró clar.
  • Comercialització: El formatge es comercialitza en peces senceres, que poden ser tallades als establiments de venda. L’etiquetatge ha de dur el logotip propi de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i el símbol comunitari de DOP.
[wpgmza id="1" cat="7"]

El llibre de receptes


Els productes amb Denominació d’Origen Protegida o Indicació Geogràfica Protegida garanteixen aquesta excel·lència i també la identificació amb un territori de referència.


Llegeix-lo