Mongeta del Ganxet

DENOMINACIÓ D'ORIGEN PROTEGIDA

La mongeta del ganxet amb dop gaudeix d’una gran apreciació gastronòmica atès el seu sabor suau, la seva persistent cremositat i la seva pell lleugerament rugosa i poc perceptible.

Coneix més sobre el nostre producte


  • Zona de producció i elaboració: Tots els municipis de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental així com alguns municipis de la comarca del Maresme i de la Selva.
  • Varietats: Phaseolus vulgaris L. del tipus varietat "Ganxet", comercialitzada com a llegum sec o cuinat i en conserva.
  • Característiques : La mongeta del ganxet presenta un gra blanc lleugerament brillant, aplanat i fortament arronyonat, amb un grau de ganxo d'entre 2 i 3 en una escala de curvatura de 0 a 3, i amb un pes mig d'entre 40-50g per cada 100 llavors. Un cop cuita la mongeta presenta una pell lleugerament rugosa i molt poc perceptible, amb una persistent cremositat i un sabor extremadament suau. Han de ser de la categoria comercial extra.
  • Comercialització: L'etiquetatge ha de dur el logotip propi de la DOP Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme i, quan s'hagi registrat a la UE, el símbol comunitari de DOP.
[wpgmza id="1" cat="8"]

El llibre de receptes


Els productes amb Denominació d’Origen Protegida o Indicació Geogràfica Protegida garanteixen aquesta excel·lència i també la identificació amb un territori de referència.


Llegeix-lo