Mongeta del Ganxet
DENOMINACIÓ D'ORIGEN PROTEGIDA


La mongeta del ganxet amb dop gaudeix d’una gran apreciació gastronòmica atès el seu sabor suau, la seva persistent cremositat i la seva pell lleugerament rugosa i poc perceptible.

Coneix més sobre el nostre producte
- Zona de producció i elaboració: Tots els municipis de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental així com alguns municipis de la comarca del Maresme i de la Selva.
- Varietats: Phaseolus vulgaris L. del tipus varietat "Ganxet", comercialitzada com a llegum sec o cuinat i en conserva.
- Característiques : La mongeta del ganxet presenta un gra blanc lleugerament brillant, aplanat i fortament arronyonat, amb un grau de ganxo d'entre 2 i 3 en una escala de curvatura de 0 a 3, i amb un pes mig d'entre 40-50g per cada 100 llavors. Un cop cuita la mongeta presenta una pell lleugerament rugosa i molt poc perceptible, amb una persistent cremositat i un sabor extremadament suau. Han de ser de la categoria comercial extra.
- Comercialització: L'etiquetatge ha de dur el logotip propi de la DOP Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme i, quan s'hagi registrat a la UE, el símbol comunitari de DOP.
Consell Regulador DOP Mongeta del Ganxet
+34 938 463 636
C. Cuba, 9, Sabadell (08205)