Oli de l'Empordà

DENOMINACIÓ D'ORIGEN PROTEGIDA

Els olis de l’empordà amb dop presenten una complexitat aromàtica en la qual s’aprecien aromes que recorden l’ametlla, el tomàquet, els anisats, el fonoll i la carxofa.

Coneix més sobre el nostre producte


  • Zona de producció i elaboració: Comarques de l'Alt Empordà i del Baix Empordà, així com alguns municipis confinants de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany.
  • Varietats: A partir de les varietats autòctones de l’Empordà -argudell, corivell i Llei de Cadaqués-, i d’arbequina.
  • Característiques :Olis d’oliva verge extra límpids, transparents, sense vels ni terbolesa si es comercialitza filtrat. Són olis molt agradables al paladar, molt gustosos i aromàtics: lleugerament astringent amb un amargor i un picantor en equilibri amb el fruitat i una complexitat aromàtica notable en la qual s’aprecien aromes que recorden l’ametlla, el tomàquet, els anisats, el fonoll i la carxofa.
  • Comercialització: L’etiquetatge ha de dur el logotip propi de la DOP Oli de l’Empordà i, quan s’hagi registrat a la UE, el símbol comunitari de DOP.
[wpgmza id="1" cat="2"]

El llibre de receptes


Els productes amb Denominació d’Origen Protegida o Indicació Geogràfica Protegida garanteixen aquesta excel·lència i també la identificació amb un territori de referència.


Llegeix-lo