Fesols de Santa Pau

fesols

Fesols de Santa Pau

DENOMINACIÓ D'ORIGEN PROTEGIDA

Els Fesols de Santa Pau són blancs, menuts i arrodonits. Tenen un gust molt suau que els fa únics, gràcies a la terra volcànica de la Garrotxa en què són cultivats.

Coneix més sobre el nostre producte


  • Zona de producció i elaboració: La producció i l’elaboració queda restringida als sòls d’origen volcànic dels municipis de Santa Pau -principal nucli de producció-, Castellfollit de la Roca, les Planes d'Hostoles, les Preses, Olot, Sant Feliu de Pallerols i Sant Joan les Fonts, tots pertanyents a la comarca de la Garrotxa.
  • Varietats: Tavella Brisa, Setsetmanera i Gra Petit.
  • Característiques : Els Fesols de Santa Pau són blancs i de forma arrodonida, tenen una superfície lleugerament brillant i la seva textura és més aviat llisa. El gra és de mida petita, amb un pes mitjà de 18 a 30 g per 100 llavors i destaca per l’elevat contingut en proteïna. Una vegada cuits, es caracteritzen per tenir un gust molt suau, amb una textura especialment cremosa, una farinositat baixa-mitjana i una pell poc perceptible. Aquestes qualitats són fruit del cultiu en sòls de naturalesa volcànica.
  • Comercialització: Tots els productes (fesols secs i cuits) han d’anar etiquetats amb el logotip propi de la DOP Fesols de Santa Pau i el símbol comunitari de les DOP.
[wpgmza id="1" cat="24"]

El llibre de receptes


Els productes amb Denominació d’Origen Protegida o Indicació Geogràfica Protegida garanteixen aquesta excel·lència i també la identificació amb un territori de referència.


Llegeix-lo