Vedella de Pirineus Catalans

INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA

La IGP Vedella dels Pirineus Catalans protegeix la producció de bestiar boví, principalment la raça bruna, per tal d’aconseguir una carn reputada per la seva tendresa i qualitat diferencial.

Coneix més sobre el nostre producte


  • Races i àmbit de producció: Vedells i vedelles de la raça bruna dels Pirineus, així com els de la Charolais i la Limousine i els encreuaments entre ells, nascuts a les comarques pirinenques i prepirinenques.
  • Condicions de producció: Les vaques i els vedells es crien en règim extensiu o semiextensiu, on l’alimentació de base són les pastures. Les cries creixen a l’aire lliure i mamen de la mare un mínim de quatre mesos. Aquesta alimentació es complementa amb herba de pastura. Posteriorment, l’engreix es fa a les mateixes explotacions a base de farratges i productes nobles com cereals i lleguminoses.
  • Característiques de la carn: El color de la carn va de rosat a vermell brillant, i el del greix, de blanc a crema. Presenta infiltracions de greix intramuscular. La maduració de set dies, com a mínim, aporta la tendresa i les característiques organolèptiques que la diferencien de la resta de carns del mercat.
  • Comercialització: L’etiquetatge ha de dur el logotip propi de la IGP Vedella dels Pirineus Catalans i el símbol comunitari de la IGP.
[wpgmza id="1" cat="22"]

El llibre de receptes


Els productes amb Denominació d’Origen Protegida o Indicació Geogràfica Protegida garanteixen aquesta excel·lència i també la identificació amb un territori de referència.


Llegeix-lo