Aliments d'origen

PRODUCTES CATALANS DE QUALITAT CERTIFICADA

Aliments d'Origen som garantia de qualitat. Som productes alimentaris autòctons, excepcionals, únics i oficialment reconeguts per la UE per la seva alta qualitat. Som productes típics, arrelats a un territori que els proporciona un caràcter específic, unes característiques organolèptiques excepcionals, un sabor inimitable i, en definitiva, una personalitat pròpia. Som el resultat de l’estreta relació existent entre el producte, l’entorn geogràfic, el saber fer i el talent humà .

FEDERACIÓ CATALANA DOP-IGP



Som una entitat sense ànim de lucre, que agrupa la majoria dels Consell Reguladors DOP-IGP de catalunya. Això representa més de 154 empreses, quasi totes cooperatives que, a la vegada, donen ocupació a prop de 4.000 persones i que, a partir de la feina del dia a dia dels més de 16.000 agricultors i ramaders que elaboren productes de proximitat, representan productes que han obtingut la màxima certificació de qualitat que concedeix la UE a un aliment.

President: Sr. Josep Pere Colat Clua - DOP Oli de la Terra Alta

Vicepresident: Sr. Toni Torrent Albets - DOP Mantega i Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya

fotofondoQuiSom
DOC

Denominació d’Origen Protegida

DOP

Correspon al nom d’un producte originari d’una zona geogràfica determinada. La qualitat o característiques del producte són degudes essencialment o exclusivament al medi geogràfic en què es realitzen la producció, la transformació i l’elaboració.

DOP

Indicació Geogràfica Protegida

IGP

Correspon al nom d’un producte originari d’una zona geogràfica determinada. La qualitat, reputació o altra característica del producte pot atribuir-se a aquesta zona geogràfica delimitada on es realitza la producció i/o transformació i/o elaboració.

Últimes novetats dels nostres productors


13 de Gener de 2021

Una de les millors collites de pomes dels últims deu anys a Lleida i Girona

Aquesta temprada, la collita de Pink Lady ha estat millor en qualitat, coloració i calibre, […]
11 de Desembre de 2020

A Catalunya es van consumir prop de mil tones d’avellanes l’any 2019

Les llars catalanes van consumir 955 tones d’avellanes l’any 2019, una xifra que l’Oficina Tècnica […]
27 de Novembre de 2020

Valls arrenca el primer calçot de la temporada

El xef Nandu Jubany protagonista de la setena edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot […]